Rubrikbild - vad tror du om att jobba på Pulsen

HR Business Partner till Pulsen AB

Vi söker dig som vill hjälpa oss att utveckla vår affär genom våra medarbetare. Du brinner för HR-frågor och inser vikten av att Pulsen måste vara en attraktiv arbetsgivare för att attrahera de bästa talangerna och utveckla dessa över tid.

Pulsen AB är moderbolag i Pulsenkoncernen. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1964 och har en stark tradition av expansion genom långsiktighet. Detta har resulterat i mångåriga kundrelationer, inte minst med landets kommuner och expansiva distanshandelsföretag.

Pulsenkoncernen, med 1100 anställda och omsättning på 2,6 miljarder kronor, har sin grund inom IT, fem av de tio dotterbolagen är IT-bolag, men under företagets över 50-åriga historia har även fastigheter, tjänster inom outsourcing och kapitalförvaltning utvecklats som en del av koncernen.

Du kommer arbeta nära verksamheten i våra dotterbolag och vara ett aktivt stöd åt respektive VD i HR frågor. Är du en generalist inom området kan det vara dig vi söker.

Dina arbetsuppgifter

 

Din roll som HR business partner blir bred med allt från strategiskt HR-arbete till de mer operativa dagliga frågor som chefer och medarbetare på Pulsen behöver stöd i löpande.

HR business partner stödjer HR-processerna på bolagen inom Pulsen Data AB som inkluderar Pulsen Production AB, Pulsen Retail AB, Pulsen Omsorg AB samt Pulsen Integration AB. HR-business partner fördelar sin tid på dessa fyra dotterbolag men även Pulsen AB samt Pulsen Fastighet och Pulsen Konferens/Restaurang Astern ingår i ansvarsområdet.

Du som HR business partner skall vara operativ och stödjande för verksamheten och chefer i ledningsgruppen inom respektive bolag och vara aktivt synlig i verksamheten. Det kan också vara aktuellt att delta i ledningsgruppen i dessa bolag.

  • Intresserad pådrivare i frågor som gör Pulsen till en attraktiv arbetsgivare.
  • Stödja bolagen i att skapa effektiva och attraktiva organisationer.
  • Stödja chefer att utveckla och förändra.
  • Initiera processer som utvecklar ett gott ledarskap.
  • Stödja rekryterande chefer med underlag för rekryteringsprocessen.
  • Personalhandbok
  • Utveckla relationer med fackliga organisationer och delta i förhandlingar och samverka till informationsspridning och dialog

Din profil:

Vi söker dig som har erfarenhet inom både strategiskt och operationellt HR-arbete och har du dessutom utbildning inom området är det meriterande. Du har även goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Du kommer gärna med erfarenhet från företag inom IT-området eller inom ett tjänsteområde med jämförbara utmaningar att attrahera, behålla och utveckla talanger.

Du är själv driven av affärer och ser att din roll aktivt bidrar till att vi når våra mål. Vi är entreprenörer som är orädda för att ta i det som behövs och för att fungera tillsammans med oss så behöver du vara orädd och handlingsorienterad.

Du skall tycka det är kul med högt tempo och förändringar. Vi ser att du blir en viktig resurs för Pulsen att fortsätta utveckla bolagen att vara en attraktiv arbetsgivare med dom bästa och nöjdaste medarbetarna.

Vi vill ha in engagerade medarbetare som brinner för att utveckla människor och organisation. Ansvaret är en ledande befattning i bolagen och därmed en oerhört viktig person i företaget. Vi önskar medarbetare som tar väldigt stort eget ansvar och driver självständigt och vågar ta egna initiativ. Pulsens varumärke bygger sig inte självt. Det görs varje dag av de som arbetar på Pulsen. Vill du bli en av oss?

Placeringsort:

Borås

Låter det intressant?

Sök redan idag då vi intervjuar löpande, sista ansökningsdatum är 2017-06-18

I denna rekrytering samarbetar vi med Effektiv. Välkommen med din ansökan via effektiv.se.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna
Marie Wikström: 0720 -17 93 60 eller marie@effektiv.se
eller Martin Hogmalm, VD på Pulsen Production,
0708- 11 61 40, martin.hogmalm@pulsen.se.

Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post