Pulsen combine ska förenkla för medborgarna


Snart kan medborgarna i Kristinehamn hålla koll på sina ärenden hos Socialförvaltningen.


Kristinehamns kommun har upphandlat ett verksamhetssystem för socialtjänsten och äldreomsorgen. Valet blev Pulsen combine som är Pulsens verksamhetssystem. Det innehåller flera olika möjligheter för att i framtiden kunna införa e-tjänster av olika slag.


Tidigare har kommunen haft två olika system, ett för socialtjänsten och ett för äldreomsorgen. Pulsen combine möjliggöra nu att alla kan arbeta i det samma system som dessutom innehåller möjligheter att koppla på olika tjänster som kan nyttjas online.

Nya möjligheter

– Det är ett mer modernt system, det är mer framtidsinriktat, konstaterar Kristian Jeppsson, upphandlingschef på Kristinehamns kommun.


Han förklarar att på sikt finns det möjlighet för brukare och/eller anhöriga att följa ett ärende. Det kan även bli möjligt att söka plats på äldreboende eller ansöka om försörjningsstöd.


Kristian Jeppsson berättar att av de system som var med i upphandlingen var det Pulsen combine det system som kommunen bedömde hade bäst kvalitet. Dessutom var det billigast, både att köpa in och i drift och underhåll.


Totalkostnaden kommer att bli lägre än de system som man i dag använder sig av. Dessutom kommer leverantören att stå för driften i stället för att kommunen ska göra det.


Källa & publicerat: Nya Kristinehamns-Posten


Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post