Rekordhandel under Black Friday

Rekordhandel på Black Friday kräver bra handelslösningar

Fenomenet Black Friday har knappast undgått någon. Sedan den ursprungligen amerikanska readagen introducerades i Sverige för tre år sedan har Black Friday vuxit till en av årets största shoppingdagar även här. Enligt Svensk handel omsatte handeln 2,3 miljarder kronor förra året och närmare var fjärde svensk handlade någonting på rea under Black Friday.


Black Friday är från början namnet på den klämdag som inträffar efter högtiden Thanksgiving i USA. Eftersom många är lediga har dagen utvecklats till en shopping- och readag. På senare år har dagen alltså blivit en stor köpfest även i Sverige. Många passar på att starta årets julklappsinköp med reorna på Black Friday. Och det är bråda dagar för handlarna, både i fysiska butiker och på e-handelsplatserna.

- Vi står i startgroparna för att ta hand om upp mot 300 000 fakturor under den kommande helgen genom våra olika affärssystem, säger Thomas Bergroth på Pulsen Retail.

Thomas pratar sig naturligt nog varm för de egna handelslösningarna från Pulsen Retail. Många handlare använder de lösningarna idag, framför allt den allt mer växande skara som arbetar med omnikanalförsäljning, det vill säga att man säljer både i fysiska butiker och online.

Det modulbaserade affärssystemet Harmoney låter handlaren använda de delar han eller hon behöver, vilket ger en bra anpassning till den faktiska affären. I Harmoney hanteras hela kedjan från inköp till uppföljning, ofta med automatiserade processer. Inte minst viktigt nu inför Black Friday så håller systemet synk mellan lager, de fysiska butikerna, och onlinehandeln så att processerna flyter på smidigt och effektivt.

- Borås är ju distanshandelsstaden framför andra. Vi har en lång erfarenhet av handel och logistik som en del av vårt DNA på Pulsen Retail. Den rådgivning vi kan bidra med till våra kunder är ofta minst lika värdefull som våra IT-system, avslutar Thomas Bergroth.Vill du veta mer om hur Pulsen Retail kan lyfta din affär?

Läs mer om vår handelslösning Harmoney eller se nyttan Harmoney skapat för några av våra referenskunder.


Du får gärna använda formuläret för att kontakta oss, så pratar vi mer om dina behov kring lösningar.Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post